top of page

Mesoa Cocoa

Culinary Art Campus:

Ayşegül Öztürk

Mesoa Cocoa'nın ana kurgusu kakao üzerine kuruludur. Bu sebeple mekanımı ele alırken kakao bitkisinin formunu inceleyerek ele aldım. Kakao bitkisi kabuk ve çekirdek ilişkisinden oluşmaktadır. Fakat bu normal bir çekirdek kabuk ilişkisi değildir. Kakaonun içinde çoklu bir çekirdek yapısı bulunmaktadır. Bu sebeple de mekanımı ele alırken içerisinde çeşitli farklılıklardaki kotlarda mekanlar oluşturacak bir tasarım geometrisini ele aldım. Bu kurguyu desteklemek için oluşturmuş olduğum çeşitli mekanların içerisinde de farklı yüksekliklerde gridleri kullanarak vurgulamak istedim.


Mekanımın rengini seçerken de genelde insanların kahverengi sandığı bir bitki olmasına karşın, aslında sarı renkli olan kakaonun rengine farkındalık kazandırmak istedim. Bunun yanı sıra mekanımda kurgulanan unsur kakao bitkisi olduğu için bu meseleyi mekanımda yeşillik kullanarak vurgulamak istedim, çünkü tasarlanan mekan alışılagelmiş bir çikolatacı olmanın ötesinde kakaonun kendisini ele alan bir mekandır.


Tasarlamış olduğum mekanda insanlar kakao bitkisini farklı şekillerde deneyimleme imkanı bulabilmektedirler. Bunlardan birincisi tarif öğrenim alandır. Bu alanda ziyaretçilerimiz kakao üzerine profesyonelleşmiş şeflerden ders alma imkanı bulabilmektedirler. Diğer bir alanımız ise workshop alanımızdır bu alanda ziyaretçilerimiz bir takım tarifleri yapıp ardından yapmış oldukları yiyecek veya içecekleri kafe alanlarında deneyimleyebilmektedirler. Kendisi yiyecek yapmak istemeyen ziyaretçilerimiz için de vitrin kısmında sergilenen yiyecekleri, kafe alanlarında yemek üzere veya takeaway olarak alabilirlerken, sadece tadım yapmak isteyen ziyaretçilerimiz de tadım alanında farklı yiyecekleri deneyimleyebilirler.




Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayın..



bottom of page