top of page

DOĞA'L

Culinary Art Campus:

Beyza Kaya

Furkan Seven

Üniversite içerisinde yer alan mekanımızın ana kurgusu olan doğal yetiştirilmiş besinlerin doğru kullanımı ve tüketilmesini öğretmek ve daha sağlıklı bir yaşam standartlarında beslenme aktivitesini gerçekleştirebilmek üzere başta üniversite öğrencileri olmak üzere tüm bireylerin yararlanabileceği bir ortam oluşturulması amaç doğrultusunda tasarlanmıştır.

Mekanın dış cephesinde iki farklı take away alanı bulunmaktadır. Bu alanların planlanmasındaki en büyük neden üniversite öğrencilerinin sağlıklı ve hızlı bir şekilde beslenme ihtiyaçlarını karşılamaktır bunun yanı sıra cephenin bir kısmında küçük bir bahçe planlanması yapılmıştır.

Üniversite alanında bulunan mekan için üniversite öğrencilerin pratik bir şekilde kullanabilmesi için dijital take away alanları bulunmaktadır.

Restoran alanında mutfak ön izleme alanı tasarlanmıştır. Bu tasarlanan alan aynı zamanda bar alanı işlevini de görmektedir.

Restoran alanında bahçe kısmına çıkışı sağlayan alanda raw food ve slow food’u tanıtmak ve bilgilendirmek amacı ile tasarlanan dijital ekranlarımız bulunmakta bu sayede gelen bireylerin sağlıklı yaşam nedir ve organik besinler nasıl işlenir gibi bir çok sorunun yanıtlanmasında tanıtım alanı bulunmaktadır.

Workshop eğitimine gelen Öğrencilerin , gastronomi etkinlikleri ve gastronomi festivalleri gibi çeşitli organizasyonlara katarak, öğrencinin gastronomi geleceği için sağlıklı bir ortam sunmaktadır.

Workshop eğitimine gelen bütün öğrencilerin kişisel istasyonlarında rahatça çalışabileceği dizayn edilmiş şekilde profesyonel uygulama mutfağı bulunmaktır ve öğrencilerin derslerde edindikleri becerileri misafirlere sunabilecekleri alanlar vardır.

Üniversite içindeki öğrencilere farklı alanda çalışma ortamı ve birden fazla deneyimi yaşatmak için tasarlanmış çalışma alanları .

Sağlıklı içecekler yapmayı öğretilen aynı zamanda tadım alanı olarak işlev görev bir mekandır.



Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayın..



bottom of page