top of page

Eylül Güçlüer | Yakup Kaan Coşkun

ESİNEVİ | HOLOGRAM MÜZESİ

Atakule hologram esin evinde erken cumhuriyet dönemi Ankara yapıları sergilenecek olup mekan içerisindeki mahaller sarmal bir düzen doğrultusunda yayılım göstermektedir. Mekan üç ana kütleye ayrılmış olup bunlar hologram tünellerini oluşturmaktadır. Hologram tünellerinin yanlarına eklenen sahanlıklar hem dinlenme hem de mekanlar arası geçiş görevi sağlamaktadır. Hologram tünellerine ulaşım rampalarla sağlanmaktadır.



GİRİŞ Mekanın girişinde karşılama alanı bulunmaktadır. Ziyaretçiler burada mekanla ilgili bilgi alıp hemen yanında bulunan rampadan hologram tünellerine geçiş sağlayabilmektedir.

HOLOGRAM TÜNELLERİ Rampayla ulaşılan ilk hologram tünelinde 1923 dönemi Ankara yapılarının hologramları sergilenmektedir. İkinci hologram tünelinde 1930, üçüncü hologram tünelinde ise 1960 yapıları sergilenmektedir. Ayrıca her tünelin içinde birer bilgilendirme duvarı bulunmaktadır. Tünellerin sonuna ait olduğu dönemden kısa kesitler sunan dijital ekranlar entegre edilmiştir. Engelli ziyaretçilerin tünellere ulaşımı için engelli lifti bulunmaktadır.

BİLGİLENDİRME DUVARI Zemin katta mekanı sarmalayan rampaların etrafında Ankara yapılarının mimarları hakkında bilgilerin verildiği bilgilendirme duvarları bulunmaktadır.

SOSYAL ALAN Sosyalleşme alanına tasarlanan bar oturumu ve serbest oturum alanı kullanıcıya esnek oturum sağlamaktadır. Sosyal alanda bar oturumu, serbest oturum, gözlem alanı ve niş oturumlu kitaplık gibi bir çok alan bulunmaktadır. Bunların dışında mekanda hediyelik eşya alanı ve satış alanı bulunmaktadır.


bottom of page