top of page

Duygu Aydın - Tuğba Üstüntaş

SoundCloud| Bilgilendirme Noktası Projesi

Bu proje kapsamında SoundCloud’un etkileşime dayalı interaktif ve deneyimsel bir alanı kurgulanmıştır. Mekan SoundCloud hakkında bilgi verirken aynı zamanda amatör sanatçıların müziğini dinleyicilerle paylaşmasına olanak sağlayan bir mekandır. Böylece hem müzisyenlerin hem SoundCloud’un tanınırlığını arttırmayı amaçlanmıştır. SoundCloud ses parçalarının dağıtımı için kullanılan bir sosyal ağdır. Çevrimiçi ses akışı ve paylaşım platformudur kısacası kendi çalışmalarınızı özgürce ve çabukça yükleyebileceğiniz bir müzik paylaşım ortamıdır.


Kavram çıkışı ses dalgasıdır. Ses dalgasının her bir genin uç kısımlarının üzerinden bir çizgi çizildiğinde markanın logosunda bulunan buluta bir atıfta bulunulmuştur. Mekanın cephesi parabolik iken mekanın içi bunlarla kontrast oluşturacak şekilde düz yüzeylerden meydana gelmiştir.

Mekan girişinde bir resepsiyon bulmakta burada mekan ve marka hakkında bilgi aldıktan sonra mekana geçiş yapılabiliyor. Marka tanıtım alanındaki cephenin üzerinde bulunan ekranlarda markaya dair tanıtım videolarını izlenebilir. SoundCloud iletişime önem veren bir marka olduğu için mekanda bulunan bar toplanma alanı görevi görüyor insanlar burada içeceklerini alıp sosyalleşebilirler. Haftanın sanatçısı alanında ise haftanın seçilen sanatçıların tanıtılması ve sanatçıların müziklerinin dinlenebildiği bireysel haplar bulunuyor. Belirlenen amatör sanatçının tanınırlığını attırması ve dinleyicilerle buluşturması için bir sahne bulunuyor. Sahnede akustiği sağlamak adına mekanın ortasında konumlandırıldı böylece cephenin kıvrımlı yapısı akustik açıdan değerlendirilmiştir.

Cephede hafif ve güçlü olmasından dolayı titanyum çelik kullanıldı. Cephenin içinde akustik kumaş kullanıldı. Zeminde ise kot farklarını belirginleştirmek için iki farklı renkte akustik halıfleks kullanıldı. Renkler ise logoda bulunan turuncu renkten lacivertten ve bunları nötrleyen gri tonlarında kullanıldı.

Mekan içindeki aydınlatmalar hem yönlendirme olarak hem de sahnenin ve kapsüllerin altındaki kotlara yerleştirilen ışıklar bulut etkisi yaratıp uçuyor izlenimi yaratmaktadır ayrıca yerlere koyulan Işıklar da frekansları temsil etmektedir.











© 2021 by Gülşah ŞENOCAK, Şükran Büşra ÜMÜTLÜ,

Proudly created with Wix.com

  • Siyah Instagram Simge
  • Tobb%20Et%C3%BC%20Ka%C5%9Fe%20Logo%20TR-
bottom of page