top of page

Merve Sefa Bedir | Dilruba Gökşin

CAM SANATI ESİNEVİ | MÜZE TASARIMI

Atakule'yi yeniden düşünülerek bir 'esinevi' olarak yorumlanmıştıır. Tasarlanan esinevinin ana işlevi sergilemedir.


Yorumlanan esinevinin, mekansal kurgusu seçilen kültürel miras çerçevesinde şekillenmiştir. Seçtiğimiz kültürel mirasımız Cam Sanatıdır. Camın ısı değişimi ile akışkan ve kırılganlığından esinlenilmiştir.

Mekan organizasyonu bu sergileme eylemi etrafında konumlandırılmıştır.


Yansıtıcılık, kırılganlık, akışkanlık, geçirgenlik gibi kavramlardan ilham alınmıştır. Ana eylem olan 'sergileme' bütün mekanda dengeli bir şekilde yer almaktadır. Sergileme işlevi ışık ve camın birlikteliği ile mekan kurgusunda vurgulanmıştır.


Mekana gelen ziyaretçileri bilgilendirecek ve yönlendirecek bir resepsiyon konumlandırıldı. Burdan biletlerini alıp zemin kat sergi alanını gezebilecekler. Bu deneyim arasında dinlenmek ve ihtiyaçlarını giderebilmeleri için dinlenme alanı, yeme-içme alanı ve ıslak hacim de kurguda yerini aldı.


Katlar arası geçirgenlik dikkate alınmıştır. Amfi bu amaca yönelik tasarlanmıştır. Amfiden üst kata çıkıldığında zeminde ve tavanda bulunan sergileme elemanları ile tasarlanmış bir alan bulunmaktadır.


Deneyim ürünlerinin ziyaretçilere bir hatıra olarak kalması, esinevinden ayrılırken istek üzerine hediye alabilecekleri bir alanla destekledik.






Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayınız...








bottom of page