top of page

Barış Dogan | Mehmet Akif Şahin

ESİNEVİ | MÜZE TASARIMI

Kavaklıdere şarapları, 1929 yılında Ankara’nın Kavaklıdere semtinde kurulmuş olup, Türkiye’in ilk özel sektör şarap üreticisidir. Avrupa’dan

getirilen techizat ve danışmanlar ile gerekli yatırımları vakitlice yapmış olması Kavaklıdere Şaraplarını ülkenin kaliteli şarap üreten öncü

markası haline getirmiştir. Biz de tasarımımızda şarap şişesi formundan yola çıkıp, bu formu daha da soyutlaştırarak mekanın ana formunu ortaya çıkardık.



GİRİŞ Mekanın girdiğimizde bizi taş zeminli ve tavanı yüksek olan bir danışma alanı karşılamaktadır. Burada sergiyle ilgili bilgi alıp serginin içine dahil oluyoruz.

SERGİ ALANI Sergi alanında, Kavaklıdere markasının kurumsal kimliğini anlatan sergileme yöntemlerine başvurulmuştur. Farklı çeşitte sergi elemanları bize Kavaklıdere' yi ve onun tarihçesini aynı zamanda anadoluda şarap kültürünün köklü geçmişini anlatmaktadır.

SOSYAL ALAN Sosyalleşme alanına tasarlanan mobilya kullanıcıya esnek oturum sağlamaktadır. Bar alanı mobilyaya entegre olmaktadır. Sosyal alanda esnek oturum, bar alanı, projeksiyon, puf duvarı ve amfi bulunmaktadır. Aynı zamanda kütüphane çalışma alanı ile gelen müşterilere hizmet vermektedir.


Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayınız...








bottom of page