top of page

Aysuda Betül SEVEN|Elif Rana DİZEN

EURYDICE GASTRO PUB : THE VENUES INSPIRED BY ART

Anaïs Mitchell; Amerikalı şarkıcı-söz yazarı, müzisyen ve oyun yazarıdır. Mitchell, Hadestown, Young Man in America, Child Ballads ve Anaïs Mitchell dahil olmak üzere sekiz stüdyo albümü yayınlamıştır. Seçmiş olduğumuz müzikali Hadestown, Vermont merkezli Mitchell'in dördüncü stüdyo albümüdür ve Righteous Babe Records tarafından 9 Mart 2010'da piyasaya sürülmüştür.


Hadestown, Yunan mitolojisindeki Orpheus ve Eurydice’in hikayesini anlatan Broadway müzikalidir. Mitin sadece konusu kullanılarak modern bir caz tiyatrosu yapılmıştır. Bu da normal müzikal anlayışından farklı olarak müzikal kültürüne yeni bir bakış açısı katmaktadır. Hadestown eski bir hikayeyi tamamen yeni bir şekilde anlatarak mit ve müzikali iç içe geçirmiştir. Sanatçının eserde mit ve müzikali bu şekilde birleştirmesi ve müzikalin kendi içinde iki dünya arasında geçiş sağlaması bize ilham oldu.




Mekanda sanatçının ve müzikalin birleştiriciliğinden ve iki öge arasında geçiş sağlamasından esinlenilmiştir. Mekan iki fonksiyonel duvar ile bölünmüş, bunlar metal strüktür ve bar için rafa hizmet etmek üzere kurgulanmıştır. Alt katta bar, oturma alanları ve sahne bulunmaktadır. Yeme-içme fonksiyonuna ek olarak üst katta şarap tadım alanı bulunmaktadır. Mekan adını müzikaldeki karakter Eurydice’tan almaktadır.











bottom of page