top of page

Ebrar Can|Hakan Yıldız

PAPILIO | THE VENUES INSPIRED BY ART

Bu projeye sanattan ilham alan, bir tasarımcı özelinde onu ve eserlerini yansıtan mekan tasarlamak amacıyla başlanmıştır.

Seçilen sanatçı bir NFT tasarımcısı olan Blake Kathryn’dir. Kendisi canlı bir renk paleti ve gerçeküstü alt tonlarla tasarımlar yapmaktadır. Müzik, moda, teknoloji, oyun gibi birçok alanda çalışmalar yürütmektedir. Seçilen tasarımcının eserlerinden ve dilinden ilham alınarak bir görsel belirlenmiştir, bu görsel analoji üzerinden birbirini takip eden geometrik formların derinlik ve odak hissi yarattığı düşüncesiyle biçim eskizleri ve kavram maketi ortaya çıkartılmıştır. Bu kavramsal gelişim süreci iki boyutta plana, üç boyutta da mekana yansıtılmıştır.

Mekanın girişinde karşılama alanı, tasarımcının eserlerinin döndüğü bir dijital ekran ve duvara gömülü oturumlar yer almaktadır. Devamında mekanla bütünleşen mobilyaların yer aldığı bir kafe-bar alanı bulunmaktadır. Asma katta ise dijital ekranlar eşliğinde dans üzerine kurgulanmış çeşitli oyunlar oynanabilen bir oyun alanı yer almaktadır.




KARŞILAMA ALANI Mekana giriş yaptığımızda bir karşılama alanı, tasarımcının eserlerinde de birçok kez yer verdiği heykeller ve iç bahçe bizi karşılıyor. Koridorun devamında tasarımcının eserlerinin döndüğü bir dijital ekran, ıslak hacim ve duvara gömülü oturumlar yer alıyor.


KAFE-BAR ALANI Bu alanda kot ve malzeme farklarıyla alanların tariflendiği, mekanla bütünleşen sabit oturumların yer aldığı kafe ve bar alanı bizi karşılıyor.


OYUN ALANI Asma katta ise dijital ekranlar eşliğinde dans üzerine kurgulanmış çeşitli oyunlar oynanabilen, sabit oturumlar ve bistro masalarının bulunduğu bir oyun alanı bulunuyor.











bottom of page