top of page

Büşra ARSLAN

Otoportre Mekanlar: Yılmaz Zenger


Proje İÇT 222 dersinin “Otoportre Mekanlar” şubesi için yapılmıştır. Seçmiş olduğum sanatçı Yılmaz Zenger’in organik çalışmalarından esinlenerek ana mekanlar (yaşam alanı, uyuma alanı ve çalışma alanı) köşesiz formlardan oluşturuldu. Renk seçimlerinde de en büyük rolü Yılmaz Zenger’in üzerinde çalıştığı renkler alarak mekanda kişi kaybedilmeyerek öne çıkartıldı. Ön ve arka cephede mekanı yansıtan köşesiz alanlar ön plana çıkartılmak için cephelerde geriye çekilmeler yaşandı.


Dış görünüşünden içeri hakkında büyük fikir oluşturduğu gibi iç mekanlarında da organik form kaygısı güdüldü. Islak hacimde Joe Colombo’nun “Total Furnishing Unit” eserinden esinlenerek tuvalet, duş ve lavabo alanları bir ünite içerisinde tanımlandı. Yılmaz Zenger’in çok işlevselliğe verdiği önemle de uyum sağlayan ünite mantığı yaşam alanında da kendini oturma, okuma ve sergileme alanını tek bir düzlem üzerinde şekillendirilerek kullanılmasıyla bütünleştirildi.

Vuforia Uygulamasına girerek projenin sanal gerçeklik üzerindeki 3D hali görebilirsiniz. Karekodu okumak ve uygulamayı indirmek için linke tıklayınız...







bottom of page