top of page

Şerife Gürbüz | Aleyna İbiş

LAZZONİ - OFİS PROJESİ


LAZZONİ Ofis Projesi'nin tasarım kurgusunda; birimler arası güçlü iletişim, izlenilebilirlik, çalışmanın keyif haline dönüşebilmesi ve çalışırken keyifli vakit geçirebilinmesi amaç edinilmiştir. Donatılaşan kot sistemi sayesinde, farklı fonksiyonlar birbirinden ayrılmaktadır. Üst kotta zamanın akışı çalışma çerçevesinde şekillenirken, alt kotta kullanıcıların birlikte fikir üretebilecekleri, keyifli vakit geçirebilecekleri sosyal alan bulunmaktadır. Bu alan; açık toplantı/fikir geliştirme/üretim sohbetleri/dinlenme eylemleri için tasarlanmıştır. Mekanda kurgulanan zaman-eylem bağlantısı, kullanıcıların çalışma verimini arttırmakta, üretim ve fikir paylaşımına açık zemin oluşturmaktadır.


AMFİ & SOSYAL ALAN : Bu alan; açık toplantı/fikir geliştirme/üretim sohbetleri/dinlenme eylemleri için tasarlanmıştır. Kot sistemi sayesinde genel mekandan ayrılan ve +0.00 kotunda bulunan bu alan, donatılaşan merdiven sayesinde mekana eklenmiş olup, kalabalık oturuma imkan sağlar. Ayrıca burada bulunan bar çevresinde yeme-içme & açık toplantı alanı vardır.


YÖNETİCİ OFİSLERİ : Mekanın ortasında konumlanan yönetici ofisleri mekanın bölücüsü görevini üstlenmiştir. Her biri 18 m² olan ofislerin içerisinde 4 kişilik toplantı alanları mevcuttur.


TOPLANTI ODALARI : Mekanda 4 toplantı odası bulunmaktadır. Mekanın girişinde sol bölümde yer alan toplantı odası, misafirler içindir ve +0.00 kotunda yer almaktadır. Şeffaflığı sayesinde mekana doğrudan bir bakış sağlar. Mekan girişinin sağ bölümünde 1, yönetici-4 ofisinin karşısında arka arkaya 2 toplantı odası yer almaktadır. Ekipler için özel alanlar yaratan bu odalar; şeffaflık ve tasarımda kurgulanan kabuk yapılaşma sayesinde mekanla bir bütün olarak çalışır.


ÇALIŞMA ALANLARI : Yönetici ofisleri ve Toplantı Odası 3-4 etrafına yerleştirilen çalışma alanları birimler arası güçlü iletişim kurgusunda tasarlanmıştır. Bu toplu çalışma alanı çevresinde yapılaşan ofis ve toplantı odaları sayesinde kısmen izole edilmiştir.




 

OFİS GİRİŞİ

 

YÖNETİCİ OFİSLERİ & ÇALIŞMA ALANI




YÖNETİCİ OFİSİ & BEKLEME-DİNLENME ALANI

 

MİSAFİR TOPLANTI ODASI


MİSAFİR TOPLANTI ODASI

 

SERGİ ALANI & TOPLANTI ODASI -2


TOPLANTI ODASI -2

 

AMFİ & SOSYAL ALAN


AMFİ & SOSYAL ALAN


YÖNETİCİ ODASI CEPHE & TOPLANTI ODASI-3


YÖNETİCİ ODASI


TOPLANTI ODASI-3 & TOPLANTI ODASI-4 & ÇALIŞMA ALANI



 

Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayınız...








bottom of page