top of page

Seda Aycan Bilenler| Sena Kocaman

LAZZONİ - Ofis Projesi

Planda yan yana dizili hubslar ileri geri kaydırılarak mekan girişten başlayarak 3 ana alana ayrılmıştır. Hubs alanlarında toplantı alanları ve yönetici ofisleri bulunurken diğer iki ana alan çalışma ve dinlenme olarak kurgulanmıştır. Hubslarla yaratılan kütlelerin kayma hareketleriyle mekanda dinamik bir kurgu sağlanıp çeşitli oturma ve çalışma alanları kurgulanmıştır. Bu oturma ve çalışma alanları bireysel, ikili ve grup kullanımına uygun olmakla birlikte ihtiyaç halinde değiştirilebilir.

Mekanın girişten 3'e bölen hubsların giriş yüzeyinde Lazzoni Mobilya'nın kendi ürünlerini sergileyebilecekleri nish alanlar oluşturulmuştur. Bu sayede dışarıdan toplantı için gelen kişilere ürünleri sergileme imkanı sağlanmıştır.



Toplu çalışma alanı 42 kişilik kontenjana sahiptir. Çalışma alanları yönetici ofisleri (4adet) ile doğrudan bağlantılıdır. Her departmanın alanı kendi yöneticisinin ofisi ile aynı renk kodunu taşımaktadır. Bunun dışında 26 kişilik, 16 kişilik ve 8 kişilik olmak üzere 3 farklı toplantı odası bulunmaktadır. Toplantı odalarında gerektiğinde kurguları değiştirilebilecek mobil elemanlar kullanılmıştır. Bu sayede büyük ve küçük toplantı düzenleri, seminer düzeni gibi farklı ihtiyaçlara yönelik olarak mekan tekrar kurgulanabilmektedir. Kurguların detaylarına sayfanın sonundaki portfolyo linkimizden ulaşabilirsiniz. Ayrıca toplantı odalarının yanı sıra daha büyük etkinlikler ve toplantılar için amfi alanı bulunmaktadır. Amfi alanı da gerektiği zaman toplantı alanı - 3 ile birleştirilebilmektedir. Amfinin yanında bulunan kitchenet ile toplantı veya seminerler için kullanılmadığı zamanlarda amfi alternatif bir oturma ve dinlenme alanı olarak kurgulanmıştır.



Dinlenme ve bireysel çalışma alanından başlayarak hubsların arasından geçen ve ortak çalışma alanlarındaki dinlenme alanından direkt fabrikaya çıkan orta aks sayesinde mekanın her yerinden fabrikaya doğrudan geçiş yapmak mümkündür. Bu sayede çalışanlar ve yöneticiler fabrika ile doğrudan iletişimde kalma imkanı bulurlar. Ayrıca ofis içerisindeki gürültüyü azaltmak için kişilerin telefon görüşmelerini oturarak, bilgisayarlarını kullanarak yapabilecekleri yarı kapalı alanlar kurgulanmıştır. Tuvalet ve revir alanındaki duvar ise çalışanlar için locker alanı olarak değerlendirilmiştir.



Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayınız...








bottom of page