Office Hubs: Vodafone
Vodafone 22 ülkede mobil operasyonu ve 42 ülkedeki mobil ağlarla iş ortaklığı ile dünyayı birbirine bağlayan bir firmadır.
Bu bağlamda firmanın kurumsal kimliği incelenmiş devamlılık, bağlantı, tamamlama gibi kendi içerisinde bir döngü, süreklilik yaratan, bir akış izleyen kavramlar ele alınmıştır.
Kavram maketi de bu denge ve eğimdeki düzen, uyum üzerine inşa edilmiştir.
Tasarım geometrisi oluşturulurken makette yakalanan bu uyum korunmaya çalışılmıştır.
Mekânlar içlerine girildiği zaman çevresinde sirküle olduktan sonra diğer ucundan çıkılacak ve sürekli akış devam edecek şekilde tasarlanmıştır.
Tasarım geometrisi doğrultusunda mekanın kalbine yerleştirilen dikey sirkülasyon alanı hem mekanı bölen hem de bir amfi aracılığıyla birleştiren, bir araya getiren bir eleman olarak kullanılmıştır.
Ayrıca mekânda akışı sağlayan altta ve üst katta birer adet olmak üzere toplam iki adet timeline akışı bulunmaktadır.
Bu akış zemin katta markanın kökleri, geçmişi olarak ele alınırken üst katta da markanın geleceğe yönelik hedeflerine yer verilmiştir.
Böylece hem dışarıdan gelen birisi için zemin katta firmanın tanıtımı yapılırken hem de üst katta çalışanlar için hedefler ve motivasyon sağlamak amaçlanmıştır.
Bu akışın yanı sıra mekânı bölen mesh sistem oturma, dinlenme, aydınlatma, depolama gibi elemanları üzerinde taşımaktadır.
Mekândaki renk seçimlerinde Vodafone’un birincil renkleri yerine ikincil renkleri tercih edilmiştir.
Mekân oluşturulurken yeni nesil ofis ve onun ihtiyaçları göz önüne alınmıştır.
Eski tip ofis denildiği zaman herkesin kafasında canlanan uzun ince bir koridorda yan yana bir sıra uzanan kapılar, kapalı ofisler vardır.
Vodafone Ofis de olabildiğince bu kapalılık ve sınırlar kırılarak mekânlar arasında daha şeffaf, akışkan bir geçiş yaratılmıştır.
Mahremiyet gereken alanlar ise olabildiğince dış duvarlarla tek ya da çift taraftan kapatılmış diğer köşelerinde ise renkli camlarla kolektif çalışma alanları yaratılmıştır.
Toplantı alanları birinci katın altında kalan nispeten daha kapalı olan bölüme yerleştirilmiş bu alanlar gündelik çalışma alanlarından ve koşuşturmalarından ayrılmıştır.
Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayın..
Vuforia Uygulamasına girerek projenin sanal gerçeklik üzerindeki
3D hali görebilirsiniz. Karekodu okumak ve uygulamayı indirmek için linke tıklayınız..
コメント