top of page

ROBOGAMI

COLLECTIVE HOUSE | Aslı Sena Ural - Berrin Adıyaman

Kolektif house, aynı disipline tanımlı iş alanlarının ortak bir mekanda çalışmalarına olanak sağlamak adına meydana gelmiş bir çalışma mekanıdır. Bu alanda kendi kişisel ofisleri olabileceği gibi, toplu çalışma alanlarına da sahip olabilirler.


Bilim evi olarak kurgulanan mekanda ön planda tutulan fonksiyon, kullanıcı deneyimi ile "Robotik Origami: Robogami" projesinde ilerleme kaydetmektir. The Reconfigurable Robotics Lab (RRL) projesi için kurgulanan mekanda yapay zeka teknolojisini gerçek dünyayla buluşturmak asıl hedeftir. Mekan içerisinde RRL teknolojisini tanıtmak ve insanlarla temasa geçebilmek adına alanlar kurgulanmıştır.


Robogami Projesi kurgulanırken ilham alınan nokta, origamidir. Tasarımcılar için çok yönlü bir platform olan origaminin seçilmesi, iki boyutlu yüzeylerin üç boyuta çıkması projenin ilerlemesi adına önemli bir adımdır. Bu robotik origami teknolojisi “Robogami” olarak anılmaktadır.


Nihai hedef 'robogami' projesini bir sonraki aşamaya geçirmek adına çalışmalar yapmaktır. Bu teknolojiyi geliştirebilmek adına simülasyon odaları (VR Alanı) kurgulanmıştır.





Uzay için üretilen modüler robotik teknolojiyi geliştirmek amaçlarımızdan biridir. Mekan içerisinde organizasyonun sağlamış olduğu open-research kaynak kullanımı sayesinde hedef kitleyle temas edilmektedir. Robogami mekanında , robotik süreçlerdeki yazılım ve donanım sağlanmış olup, gelen hedef kitlenin bu donanımları kullanarak farklı yazılımlar geliştirmesine olanak sağlamıştır.

Mekan içerisinde amfi-seminer alanı hedef kitleye robogami teknolojisini tanıtmak adına kurgulanmıştır. Aynı amaç doğrultusunda tanıtım alanı da kurgulanmış olup mekan kullanıcılarına daha anlaşılabilir bir deneyim sağlamak amaçlanmıştır.



Mekan içerisindeki toplantı odaları, bireysel çalışma alanları ve toplu çalışma alanları hedef kitlenin konforlu bir şekilde kullanımı adına kurgulanmıştır. Ayrıca projeye ilgili kişilerin de deneyim yaşayabilmesi adına mekan içerisinde VR alanı, tanıtım alanı ve cafe kurgulanmıştır. Böylece mekanı sadece ziyaret amacıyla kullanan kullanıcıların deneyimlerini etkileşimli hale getirilmesi amaçlanmış olup, bu amaç doğrultusunda kurgulanmıştır.












bottom of page