top of page

WildLab

Kamp Alanı: Fablab


Mehmet Akif Şahin

Barış Dogan

Fablab atölyeleri klasik üretim yöntemlerini yeni teknolojilerle, bileni öğrenmek isteyenle, fikri olanı üretim imkanıyla buluşturuyor. Yediden yetmişe, üretimin herhangi bir

seviyesiyle ilgilenen herkes bu mekanda eğitimlere katılarak kendini geliştirebiliyor. Öğrendiklerini yeni tanıştığı insanlarla paylaşarak kendi potansiyelini daha da artırabiliyor. Bizde bu projemizde şehirden izole bir atölye tasarlamak istedik. Burada çalışan insanlar hem kendi işlerini görebilecek, hem de sosyalleşip, doğadan faydalanarak daha sakin daha rahat bir ortamda çalışabilecekler.


Aynı zamanda bir eğitim alanı olan mekanımız genç çalışanlarımızın yeni şeyler öğrenmesinde büyük katkı sağlamaktadır.


Mekanımızda, çalışma atölyesi, bilgisayar alanı, mutfak, dinlenme alanı ve ağır makinelerin kullanıldığı ayrı bir alana yer verilmektedir.


Çalışma bölümümüzde bulunan büyük ve çok ses çıkaran aletlerin kullanılması için bir bölüm bulunmaktadır. Aynı zamanda üzerinde asma kat olduğu için ses kirliliğine yol açmamakla birlikte dinlenmekte olan çalışanlarımıza ses olabildiğince az gitmektedir.


Raylar üzerine oturtulmuş, kullandıkları işleve göre farklı fonksiyonlarla kullanıcıya hizmet eden masalar bulunmaktadır.


Engelli çalışanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla asansöre yer verilmiştir.


Mekanımızın geneli cam ile kaplıdır. İçeriye çok fazla güneş girmesinden dolayı perdeler kullanılmıştır. Ancak güneş ışığından da mahrum kalmamak için 4 parçadan oluşan güneş kırıcılar, perdeler kapalı olsa bile içeriye yeteri kadar güneş ışığı almaktadır.




Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayın..





bottom of page