top of page

GAIA fashion camping area

Kamp Alanı: MODA TASARIM EKİBİ

Merve Sefa Bedir Dilruba Gökşin



Kullanıcının doğa ile bağını güçlendirmeyi, ruhsal ve bedensel rehabilitasyonu ve bu sayede yapacak çalışma için üretkenliği arttırmayı hedefliyor. Kamp en fazla 1 hafta süre ile 20 kişiye kadar hizmet verebilir. Barınma ihtiyacı çadırlar ile karşılanmaktadır ancak mekan içerisinde kullanılabilecek dinlenme mekanları düşünülmüştür.

Kamp alanında çalışma, sosyalleşme, yeme-içme, dinlenme, ıslak hacim, hazırlanma alanı ve her türlü ihtiyaçlarına yönelik mekanlar bulunmaktadır.


Mekan üç katmandan oluşuyor, bu üç katmanı yelpaze gibi rotate ederek farklı fonksiyonlar ile ilişkilendiriyoruz. Birinci katman mutfak, ikinci katman dinlenme alanı ve üçüncü katman ise atölye alanıdır. Moda tasarım ekibinin kullanışlı bir çalışma alanına ihtiyaçları vardır, onları düşünerek atölye alanında çok büyük bir masa tasarlandı. Çizim ve çizdiklerini gerçekleştirebilecekleri bir çalışma masası tasarlandı. Çalışma atölyesinde düz ve büyük bir kütle duvar bulunuyor, bu duvar tamamen tasarımcılar için düşünlmüştür. Kumaşlar, iplikler ve raflardan oluşmaktadır. Bu kamp alanına gelecek olan her moda tasarım ekibi istediği bir ortama kavuşabilecektir.


Kullanıcıların eş zamanlı olarak dinlenebileceği, çalışabileceği büyüklükte geniş bir mekan tasarlandı. Kolay ulaşılabilir merkezi bir mutfak tasarlandı. Mutfak, kullanıcıların gün içinde enerji alabilecekleri içecek ve yiyecekleri hazırlayabilcekleri şekilde açık düşünüldü. Çalışma alanının cepheyle birleşik, doğal ışık alabilir ve manzarayı görebilir şekilde olması kullanıcıların motivasyonu açısından dikkate alındı. Islak hacim ve hazırlık için eksi kota mahremiyetin önemsendiği bir alan yaratıldı. Doğa ile iç içe olan bu kamp alanı kumaşların farklı renkleri ve dokuları ile renkleniyor, o yüzden katmanları ayıran renkler daha sade ve pastel tonlarda seçilerek kullanıcılara sunulmaktadır.





Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayın..



bottom of page