top of page

Mustafa Onur YENİCE

Kanal | Durukan Şekerleme Yeni Nesil Ofis ve Çalışma Alanı Projesi

İnsanların iç içe bulunmaları ve beraber vakit geçirebilmeleri amaçlanan, kurgulanan bu yeni nesil dinlenme alanında, insanların arasındaki iletişimden ve etkileşimden yola çıkılarak, mekanın insanlar arasında bir etkileşim kanalı olması adına kavramın ve projenin ismi ‘kanal’ olarak seçilmiştir.


“Kanal” kavramı ile oluşan “ana omurga”, mekanda yaptığı manevralar ile yer yer kolektif, yer yer ise bireysel alanlar tanımlıyor. Alanların postür - fonksiyon ilişkilerinin çeşitli olması, malzeme - doku - renk ilişkisinin oluşturduğu dil bütünlüğü ile yaşam alanı olan bu mekanın bir ruhu olması amaçlanmıştır.


Mekân üç parçaya ayrılarak, iç içe geçen üç atmosfer sunuyor. Harcanacak zamana ve beraberinde getirdiği beklentilere göre konumlanabileceğiniz bir düzen oluşturuyor.

Z1 - Kolektif Alan “Ana Omurga”nın sardığı bu mekana girdiğimizde ilk karşımıza çıkan alan olan “Sosyal Yaşam Alanı”, Ana yeme-içme alanı olan “Bar” ile insanların hem bir şeyler atıştırabileceği hem de beraber zaman geçirebilecekleri bir alan olarak karşımıza çıkıyor.

Z2 - Bireysel Alan Daha bireysel ve mahrem olan bireysel alanlar, bireylerin gürültüden uzak durabilecekleri, işlerine odaklanabilecekleri akustik desteklerle birlikte kurgulanmış sessiz alanlardır.

Z3 - Kolektif Alan “Ana Omurga”nın rehberliğinde ulaşılan bir diğer kolektif alan, insanların beraber vakit geçirebileceği, beraber dinlenebileceği (çeşitli postürlerle) farklı fonksiyonlar (dinlenme alanı, oyun alanı vs.) sunuyor.



Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayın...








bottom of page