top of page

Merve Yıldız | Emine Genç

SCROLL | LAZZONI OFİS PROJESİ

ZONE I


ZONE I


ZONE II


ZONE III


Lazzoni fabrikasında yaklaşık 640 metrekarelik bir ofis alanı tasarlanmak istenmiştir. Mekanın içinde 4 bölücü elemanın tekrar eden aşağı yukarı kaydırma hareketinden yola çıkarak mekanın ana hattı oluşturulmuştur. Mekanda bu elemanlar sayesinde üç farklı alan tanımlanmıştır. Birinci alan büyük toplantı salonu ve ofis alanı, ikinci alan yönetici odaları ve küçük toplantı alanları ve üçüncü alan sosyal alandır. Yönetici odaları ve küçük toplantı odaları yaklaşık 20 metrekarelik bir alana sahiptir. 42 kişinin çalışabileceği bir açık ofis alanı bulunmaktadır. Büyük toplantı salonu yaklaşık 39 metrekarelik bir alana sahiptir. Sosyal alanda sunum yapılabilecek bir amfi, açık mutfak, okuma alanı veya sergileme alanı ve hublar tasarlanmıştır.



ZONE I| Giriş & Büyük Toplantı Salonu & Ofis Alanı

Büyük Toplantı Salonu ofis alanları ile ilişki kurmayacak şekilde kurgulandı. Cam bölücü elemanlarla çevrelenmiş olup ofis alanıyla ahşap panel ile bağlantısı kesilmiştir. Büyük toplantı salonu yaklaşık 39 metrekarelik bir alana sahiptir. Sunum için projeksiyon ve sunum perdesi kullanılmıştır. Ofis sandalyesi olarak Lazzoni markasının Mody Ofis Sandalyesi ve Pera Çalışma Masası, toplantı salonu için Body Ofis Sandalyesi ve Reana Ofis Masası kullanıldı.


ZONE II| Küçük Toplantı Alanları & Yönetici Odaları

Küçük toplantı salonları yaklaşık 20 metrekarelik alanlara sahiptir. Toplantı Salonları ilgili departmanla ilişki kuracak şekilde kurgulandı. Cam bölücü elemanlarla çalışma ofisindeki bağlantı kesilmemiş oldu. İhtiyaç halinde küçük toplantılara da izin verecek şekilde mobilya tasarlandı. Sunum yapabilmek TV ünitesi ve çizim için çizim tahtası kullanılmıştır. Ofis sandalyesi olarak Lazzoni markasının Point Masası ve Tolina Ofis Sandalyesi kullanıldı. Yönetici odaları yaklaşık 20 metrekarelik alanlara sahiptir ve 4 adet yönetici odası bulunmaktadır. Yönetici odaları ilgili toplantı alanlarıyla ilişki kuracak şekilde kurgulandı. Cam bölücü elemanlarla çalışma ofisindeki bağlantı kesilmemiş oldu. İhtiyaç halinde küçük toplantılara da izin verecek şekilde mobilya tasarlandı. Mekana özel depolama elemanları tasarlandı. Ofis andalyesi olarak Lazzoni markasının Mody Ofis Sandalyesi kullanıldı.


ZONE III| Sosyal Alan & Amfi & Mutfak

Ana hattımızın çevrelediği bu kolektif alan ofis çalışanlarının sosyalleşebilmeyi yeme ve içme fonksiyonlarını gerçekleştirebilmeyi sunuyor. Sergileme alanı ile okuma alanı bir bütün olarak işlenmektedir. Amfi ile bar tezgahının bir bütün olarak konumlanması ile farklı fonksiyonlar yaparken kolektif olarak sosyalleşme imkanı da veriyor. Kolektif oturumlar için hublar tasarlanmıştır. Amfi karşısında sunum perdesi bulunmaktadır ve sunum yapılabilmektedir. Lazzoni markasının Elva Bar Taburesi, Cross Sandalyesi, Tilia Round Masası kullanılmıştır.





Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayınız...




















bottom of page