top of page

LIVE OUT

LIVE OUT | NİLGÜL RABİA ÇİĞDEM / HALE KILIÇ / BURCU KANLI

Tobb Etü kampüsünün öğrencilerin gözünden daha eğlenceli ve farklı eğitim modellerine hizmet edebilecek olan bu projede ilk olarak öğrencilerin isteklerini dış mekanda çözümleyip, dinamik ve alışılagelmiş eğitim düzenini yıkmaya yönelik bir yaklaşım sergiledik. bütünden parçaya gittiğimiz proje dışarıda öğrencilerin hem oturup hem sosyalleşebileceği bir ortam kurduk. kendi içerisinde enerji sağlayan ve öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılayacak olan alanlar oluşturulmuştur. projenin çıkış noktası 45X45 yüzeyin X,Y,Z ekseninde hareketleri üzerine kurgu yapılmıştır. renklerle de bu yaklaşım güçlendi ve daha eğlenceli hale geldi, öğrenciler yeni bir eğitim alanı deneyimi kazandı ve geleneksel eğitime yeni bir bakış açısı katıldı.






Kapalı oturumda 4 kiş kapasiteli olup kendi şarj alanı ve aydınlatması da içindedir oturumu bir boru tanımlıyor ve oluşturuyor. masa ve oturum sabittir ve amfi de oturum yanındadır. yani hem çalışılabilir hemde toplantı yapılabilir bir alan oluşturulmuştur. ana kütle ise turuncudur.

Kutularda ise hem kilitli dolaplarımız hem de oturumumuz mevcuttur. kutuların hepsi kilitli değildir. bazıları açıktır bazıları kapalıdır. depolama olarak da kullanılır. aynı zamanda bu alan bir geçiş de tanımlar.

Halat alanımızda işlevimiz yatmak olup 2 kişi kapasitelidir. yerden yaklaşık iki metre uzaklıktadır ve merdiveni modülün içindedir. bu modülün altında insanların bireysel çalışabileceği ve oturabileceği alanlar vardır.

Bisiklet parkında hdf içerisinden geçirdiğimiz borular ile park yapılır.


İki farklı renk kompozisyonu ile sağlanan bütünde amaç kampüs ruhunu canlandırıp klasik renklerden uzak dinamik renkler ile eğlenmek.













bottom of page