top of page

Büşra KESİCİ | Rabia KILIÇ

Durukan Şekerleme Yeni Nesil Ofis ve Çalışma Alanı Projesi

HEX

Kavramsal yaklaşım şekerin kimyasal formülünden yola çıkarak oluşturuldu. Formül sadeleştirilerek altıgen formu elde edildi. Altıgenlerden örüntü oluşturularak mekana yayıldı. Tasarımın temel formu altıgen gridten oluşmaktadır.

Mekanın merkezinde yer alan Cafe-Hex iki dinlenme alanına erişim kolaylığı sağlamaktadır. Karşısında bulunan hublar bireysel hub alanlarıdır. Hex-Book adı verilen hublar kitap okumaya imkan vermek için tasarlanmıştır. Tasarlanan hubların yarı açık alanlar olması için kriskadecor kullanılmaktadır.


Mekanın girişinde yer alan sosyalleşme alanı Hex-Rest birçok farklı oturuma imkan vermektedir. Bu oturum tarzları rahat oturumlar, hub oturumları, sedir oturumu, puflardan oluşmaktadır. Bitki kullanımı sedirler ile entegre olacak biçimde tasarlanmıştır. Altıgen tavandaki boşaltmalar aydınlatmaya imkan vermektedir.


Mekanın sonunda tasarlanan duvar yüzeyi uzanma hublarından ve puf alanından oluşmaktadır. Puflar kullanıcının tercihine göre çıkarılabilmektedir. Esnek bir oturma imkanı oluşturmaktadır.


Pencere kenarında bulunan sosyalleşme alanında puflar, armut koltuklar, uzanma hubları, oturum hubları gibi birçok farklı oturma imkanı bulunmaktadır. Sedir oturumları tavandan inen keçe yüzeyler ile desteklenmektedir. Bu alanda kot rahat oturuma imkan sağlamaktadır.



Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayın...








bottom of page