top of page

Hazal Gümüşdağ | Ece Şeref

LAZZONİ - Çalışma Ofisi

Mekan Lazzoni'nin fabrikasında konumlanan kolektif bir çalışma alanıdır. Mekanda 4 yönetici/direktör ofisi bulunmaktadır. 40 kişilik bir çalışma ekibine uygun bir çalışma alanı bulunmaktadır. Aynı zamanda mekanda küçük bir mutfak bulunmakta gün içerisinde içecek ihtiyacını karşılama amaçlı. Bu küçük mutfak dinlenme alanı ile ilişkilendirilmiştir. Toplantı alanı ile ilişkilenen mutfak mekanın diğer bölümlerine hizmet etmektedir. Bununla birlikte bu alanda sosyalleşme planlanmıştır.

Kullanılan tasarımın formunda dinamiklik planlanmıştır. Mekanı büyük bir elemanla bölerek "zone"larla kodlanmak hedeflendi. Formun bir kısmı yönetici odaları için ayrılmıştır. Diğer kısım ise toplantı odası için ayrılmıştır. Yönetici odası tasarımında yönetici ile birlikte 4 kişilik bir çalışma alanı sunuyor. Bununla birlikte odada depolama alanları bulunmaktadır.


Dinlenme alanında karşılıklı oturum grupları bulunmaktadır. Karşılarında ise bir kitchenette yer almaktadır. Dinlenme alanının sonunda bulunan amfi, karşılıklı bir şekilde oturum gruplarıyla ilişmektedir.


Açık ofis alanında 48 kişinin çalışmasına yönelik olarak tasarlanmıştır. Açık ofis alanının sonunda, ofis çalışanların kullanabilmesi için ‘locker’ depolama elemanları tasarlanmıştır. Ofis alanından üretim alanının görülmesi ve geçiş yapılabilmesi sağlanmıştır.


Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayınız...








bottom of page