top of page

EVOLUTION OF LIFE

BİLİM MERKEZİ| BENAN PARSANA - DUYGU SAYAR


Evolution of life, Astrobiyoloji ve Jeoloji gibi bilim dalları ile ilgilenen ve merak duyan her yaştan ziyaretçi kitlesine hitap eden bir bilim merkezi teması ile kurgulanmıştır. Mekanın ana hedefi, canlı yaşamının geçmişten günümüze kadar olan süreci hakkında hem bilgi sahibi olan hem de merak duyan ziyaretçileri için öğretici ve unutulmaz bir deneyim yaşatmaktır.


Dünyanın var oluşundan bu yana canlılık yaşamını etkileyen 5 büyük yok oluş meydana gelmiştir. Bu yok oluşlar yaşamın çok büyük bir kısmını tarihten silmiş, bir sonraki yaşam ise hayatta kalanların soyundan türemiştir. Mekanın ana kurgusunda kullanılan küp yaşamın sürekliliğini, küpten çıkarak peş peşe konumlanan üç duvar ise yok oluşu ve yeniden var oluşu temsil eder.


"HER YOK OLUŞUN BİR SONRAKİ YAŞAMA İMKAN SUNDUĞU BU DÜNYADA YÖNÜMÜZÜ BULMAYA ÇALIŞIYORUZ."


KAVRAM ŞEMASI

Mekanda ziyaretçilerin 15 kişilik ekipler halinde ve bir rehber eşliğinde gezebileceği randevu sistemine dayalı interaktif bir sergi yer almaktadır. Geçici ve kalıcı sergilerin yer aldığı alanda ziyaretçiler, mekandaki yönlendirmeleri rehber eşliğinde takip ederek hem bireysel hem de ekip halinde interaktif deneyimler yaşamaktadır. Sırasıyla 5 büyük yok oluşun sebeplerini anlamak ve o dönemde yaşamış canlıları tanımak için kronolojik olarak hazırlanmış olan sergide, yapılan interaktif çalışmalar deniz, kara ve hava yaşamını tarihsel bütünlük içerisinde ziyaretçilere tanıtmaktadır.


AKSONOMETRİK GÖRÜNÜŞ

Mekan girişinde danışmadan alınacak broşürler sayesinde ziyaretçiler, hem mekanın genel işleyişi hakkında bilgi sahibi olabilecek hem de sergi içerisinde yönlendirici talimatlar içeren ve daha sonrasında saklayabilecekleri bilgiler edinecektir.



BROŞÜR TASARIMLARI

DEFTER TASARIMI

MEKAN ANİMASYONU

 

RENDERLAR

 







bottom of page