top of page

Eda Deniz Aktepe

LAZZONI | HUBS

Lazzoni Ankara/Akyurt fabrikası bünyesinde yer alan 650 m²lik döşeme atölyesinin alanına yapılması planlanan ve 4 ana departman için tasarlanan bu ofis tasarımı, çalışanların ve yöneticilerin arasında erişim kolaylığının sağlandığı ve ayrıca departmanlara göre bölgelendirildiği, toplamda 48 kişilik bir ofis alanı ve 4 adet yönetici odası olacak bir kurguda tasarlanmıştır.

Mekan; 4 yönetici odası, 3 toplantı alanı (iki adet 8'er kişilik, bir adet 12 kişilik), 1 adet esnek çalışma/toplantı alanı (8-12 kişilik) 1 arşiv ve fotokopi odası, açık ofis alanı ve sosyal alandan (amfi, oturma alanları, kitchenette) oluşmaktadır.

Tasarımda, toplantı ve yönetici alanlarını oluşturan kütlelerin birbirlerinin akslarında kayması ve 90 derece dönüşü şeklinde bir dizi oluşturmasıyla mekan ikiye bölünmüştür. Aslında bu tasarım kararı mekanı mekanla bölmekte ve bu sayede çalışma alanlarına ulaşan güneş ışığını ve ısıyı kontrollü bir şekilde içeri almayı sağlamaktadır. Ayrıca bu kütlelerin yaptığı hareket mekanda doğal bir şekilde bölünmeler sağlamaktadır.


Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayınız...








bottom of page