top of page

Bensu GİRGİN | Nur Sena ESMER


Durukan Şekerleme Yeni Nesil Ofis ve Çalışma Alanı Projesi


1976 yılında kurulan Durukan Şekerleme’nin Sincan’da yer alan fabrikası içinde 2. kata kurgulanan yeni nesil çalışma ve dinlenme alanı olan bu mekan ofis çalışanları tarafından ofis dışı bireysel çalışma, dinlenme, eğlenme, kısa süreli yeme - içme kullanımı sonucunda çeşitli işlevlere hizmet eden bir alan olarak kurgulandı. Projede bu mekânsal ve işlevsel çeşitliliği yansıtmaya önem verildi. Üç ana zon tanımlanarak mekan okuması Durukan Şekerleme’nin marka kimliği üzerinden desteklendi.


KOLEKTİF ALAN rahat sohbet edilebilecek huzurlu bir dinlenme alanı sunar.

Küçük fikir alışverişleri yapılması ve paylaşımın arttırılması için pano ve yazı tahtası kullanıma sunulmuştur.

Yazı tahtasının tam karşısında yer alan «How Happy Are You?» alanı ile kullanıcılar ne kadar mutlu olduklarına göre seçtikleri numaradan aldıkları şeker ile mutluluklarını arttırabilirler.

HUBS bireysel bir dinlenme ya da isteğe göre çalışma alanı olarak hizmet vermek üzerine kurgulandı.

Bireylerin kişisel alanlarını öncelik vermeyi hedefleyerek yapılan tasarım rahat kullanımı ile de insanları cezbetmeyi amaçlıyor.

Yatarak, oturarak ya da uzanarak dinlenme olmak üzere üç farklı dinlenme alternatifine hizmet eden hubslar esnek bir kullanım alanı sağlıyor.

GARDEN'INN sunulan atıştırmalıklar ve tatlıların keyfini kahve yudumlayarak çıkarırken bireysel ya da toplu çalışmaya imkan sunar.

Çalışanların iş hayatının stresinden kaçarak sığınabilecekleri soyut bir bahçe alanı oluşturularak bu fikir renk ve bitki kullanımı ile desteklendi.




Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayın...







bottom of page