top of page

Berrin Adıyaman

B-HOUSE | STUDIO BOX

Mekan senaryosu kurgulanırken , tüm tasarım fakültesi öğrencilerinin tek bir çatı altında toplanabilmesi hedeflenmiştir.


Bu bağlamda düsünüldüğünde ‘Bauhaus Tasarım Ekolü’ dikkate alınmış olup, mekan tasarımı buna göre kurgulanmıştır. Bauhaus ekolünün süregelen tasarım yaklaşımı mekana uyarlanmıştır.


Bireysel çalışma, toplu çalışma, dinlenme, sunum alanları kurgulanmıştır. Mekan kurgusu yapılırken kullanıcı ihtiyaçlarının göz önünde bulundurulmasının yanı sıra 1919 yılında kurulan Bauhaus tasarım okulunda görev almış olan bazı tasarımcılardan referans alınmıştır. Bu tasarımcılar ; Walter Gropius, Johannes Itten, Wassily Kandinsky, Ludwig Mies van der Rohe.




Teras alanı; öğrencilerin hava alıp dinlenebilecekleri bir alan olarak kurgulanmıştır. Burada bulunan hareketli mobilyalar yoluyla daha etkili ve rahat bir oturum sağlanmıştır.












Comentarios


bottom of page