top of page

ZEYNEP KAYAŞ ONURALP TOĞRUL

PROJE ADI | STUDNEW

Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü öğrencileri için tasarlanan tasarım stüdyosunda öğrencilerin; bireysel ve grup halinde çalışmalarına olanak sağlaması ile bütün iç mekanlarıyla STUDNEW, öğrencilerin mekanda geçirdiği zamanı verimli, eğlenerek ve konforlu bir şekilde geçirmesini hedefleyerek tasarlanmış bir mekandır.


Stüdyo'nun tüm iç mekanlarında İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü öğrencilerinin ihtiyaç ve fikirlerinden izler yer almaktadır.


STUDNEW, içinde yer alan öğrencilerin dışarıya çıkmadan hemen hemen her ihtiyacına ulaşabileceği bir mekan olarak tasarlandı.




Mekan, 7 adet eylem alanından oluşmaktadır.

Giriş, Grup Çalışma ve Sergileme Alanı mekanın kavramsal tasarım sürecine kaynak olan geometrileri içinde barındırmaktadır.

Kapsül Çalışma Ofislerinde öğrencilerin stüdyo ortaklarıyla veya bireysel çalışmalarına olanak sağlanması amaçlanmıştır.

Maket Stüdyosunda, öğrencilerin maketlerini yapabilecekleri işlevsel bir alan tasarlanmıştır bu mekana artı olarak bir açık alan oluşturulmuş bu alanda ise sprey boya, sprey yapıştırıcı gibi açık alanda kullanılması gereken malzemeler için bir alan tasarlanmıştır.

Ekipman Kütüphanesi, stüdyoda genel olarak en çok kullanılan malzemelerin yer aldığı ortak kullanıma sunulmuş birçok maket malzemesinin yer aldığı bir mekan olarak tasarlanmıştır.

Ortak Alan, bünyesinde 5 farklı eylem alanı barındırmaktadır. Öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını giderebileceği ve grup halinde çalışabileceği işlevsel, fonksiyonel bir alan olarak tasarlanmıştır.

Yukarıda bahsedilen 5 farklı eylem alanı;

İnteraktif Çalışma Alanı

Kitchenette

Hubs

Ortak Çalışma Alanı

Öğrenci Dolaplarıdır.











bottom of page