top of page

TUNNELINE

LIVE OUT | MELİSSA KAYA | YUDUM KOLAY | ÖZGE ERAYDIN

Tuneline, yabancı diller ve teknoloji merkezi arasında geçiş alanı olarak düşünülmüş, öğrencilerin dinlenme, eğlenme, çalışma ve sunum alanı ihtiyaçlarını karşılayan bir mekan olarak planlanmıştır. Modüller birbirlerine eklerek oluşturulan mekan, kot farkları ve kıvrılmalarla çok fonksiyonlu hale getirilmiştir.


Kampüste yaşam için tasarlanmış olan projemizde öğrencilerin ve kampüsteki bütün kullanıcıların mola verip dinlenebilecekleri, sosyalleşebilecekleri ve dış mekanda çalışabilecekleri özgür bir kurgu oluşturulmuştur. Aynı zamanda "sınıf" düşüncesinin kapalı yapılarda olmaksızın dış mekanlara da taşınabileceği bir eğitim fonksiyonu tasarlanmasını amaçlamıştır.


Tunneline, kullanıcılara "tünel" konseptinden yola çıkarak bir geçiş alanı deneyimletmeyi amaçlamış ve bu deneyimin içeriğinde sosyalleşme, bireysel/kolektif çalışma, sunum ve dinlenme gibi fonksiyonları barındırmaktadır.





Modüller ayrı olarak da kullanılabilirken, yan yana eklenerek de istenilen sayıya ulaşana kadar birbirleri ile birlikte çeşitli kombinasyonlar oluşturabilmektedirler.


Modül dış bükey tarafında kıvrılarak masa oluşturmuş olup, kampüs içindeki kullanıcılara çalışma işlevi sunmuştur.


Modul alanları boyunca aks üzerinde hareket eden yazı yazma yüzeyleri kullanıcılara çizim alanları sunmakla birlikte serbest çalışma alanları ve sunum alanları da tanımlar.


Mekanda bulunan oturum boşlukları kullanıcıya özgür oturum alanı sağlarken aynı zamanda taşıyıcı görevi görmektedir.


Tuneline’a özel olarak tasarlanan arayüz ile birlikte mama bağışı yapabilir, yemek siparişi verebilir, kampüs içindeki insanlarla sohbet edebilir ve alışveriş yapabilirsiniz.













bottom of page