top of page

HEXAGON

LIVE OUT | BEYZA KAYA & DİLRUBA GÖKŞİN & HATİCE ÖLMEZ

TOBB ETÜ kampüsünde konumlanacak olan kamusal mekan, bir çalışma & dinlenme & eğlenme mekanı tasarlanmıştır. Mekanın kampüs alanı içerisinde temelde belirlenen bu üç işleve ek olarak yan fonksiyonlar da barındırmaktadır. Önerilen projenin en önemli beklentisi çoğalabilme, üreyebilme, güncel ve geleceğe dönük bir bakış açısına sahip olmasıdır. Sınıf yerine bir kamusal alan önermesi yapan proje, kolektif bir mekan olacaktır.



Projenin ana fikri altıgen formunun 120' lik açılarından yola çıkılarak oluşturulmuştur. Açıların sunmuş olduğu, modüler sistem üretebilme potansiyeli farklı kotlarda işlevsellik sunmayı hedeflemiştir. Fonksiyonel aynı zamanda kollektif alan tanımları kullanıcıya keyifli mekanlar deneyimleyebilme fırsatı sunmuştur.




k o t - 45 I 90


45 - 90 cm kotlarının birlikte kullanıldığı bu modül iç bükey kısımda tekli-çoklu ve serbest oturum tanımlar. Amfi ile ilişkili priz ve usb girişleri kullanıcı hizmetine sunulmuştur. Gece aydınlatması düşünülerek tasarlanmış lineer elemanlar kullanılmıştır.


k o t - 135 I


Yaşam alanı için 135 cm kotunda konumlandırılmış bu modül, yan yana eklenerek istenilen ölçüde çift taraflı kullanılabilmektedir. Özellikle Mimarlık ve Tasarım Fakülteleri'ne özel sergileme modülü görevini de görmektedir. Ayrıca yiyecek-içecek atm işleviyle de kullanılabilmektedir.


k o t - 180 I


Modül 1 ve 2 yan yana eklenerek istenilen sayıda, birbirleri ile birlikte çeşitli kombinasyonlar oluşturabilmektedir. Satış modülü haliyle işlevselleştirilmiştir. Kullanıcılar, ürün satışlarını hem online platformlar için üretilen arayüzler aracılığıyla hem de satış atm modülü üzerinden alabilmektedir.


k o t - 225 I


225 cm kotunda konumlandırılmış bu modül kollektif çalışma aynı zamanda sosyalleşme alanı olarak tanımlanmıştır. Modül taban kısmında bulunan yükseltilmiş döşeme sayesinde kullanım amacına göre platform görevini görüp; yarı açık alanda derslik işlevini de görebilmektedir.












bottom of page