top of page

ACCORDION

LIVE OUT | GAMZE SARI I GÜLNİHAL ARAZİ I MELİKE NUR TÜRKANOĞLU

TOBB ETÜ kampüsünde konumlanacak olan kentsel mekan, kullanıcıların ihtiyaç duydukları eksiklikleri göz önünde bulundurarak tasarlanması amaçlanmıştır.



Mekan A ve B modülü olmak üzere ikiye ayrılır. B modülü ise kendi içinde B1 ve B2 modüllerine ayrılır. Bu modülleşme A modülünde mekanın sergi ve oturma alanlarına B modülünde ise izleme ve dinleme alanlarına hizmet etmektedir.



Birçok farklı fonksiyonu içinde barındıran mekan, yeni nesil kampüs anlayışına uygun olarak planlanmıştır. Sergi Alanı, Oturma ve Çalışma Alanı, Esnek Oturma Alanları, Animasyon/Film İzleme Alanı ve Dinleme Alanı bulunmaktadır. Sergi Alanında, proje paftaları ve maketlerinin sergilendiği sergi elemanları bulunmaktadır. Ve ayrıca kullanıcıların çizgi roman veya karikatür okuyacabilecekleri ‘Spin & Scan’ adlı bir okuma alanı sunulmaktadır. Oturma, Çalışma ve Esnek Oturma Alanlarında ise bireysel vakit geçirmenin yanı sıra öğrenciler stüdyo ve serbest çizim derslerini burada işleyebilirler. Bununla birlikte okulda yapılan tanıtımlar, çalıştaylar ve paneller için kolektif programlara uygun olmasına da özen gösterilmiştir. Mekanda A ve B modülü birlikte kullanılırken İzleme Alanında projelerin animasyonlarını izleyebildiğimiz ve sergiyi takip eden bir senaryo içinde kurgulanmıştır. Mobil olarak kullanabildiğimiz B modülü ise ayrıldığında kullanıcıların randevu sistemi ile film izleyebildiği bir alan tariflemektedir. Dinleme alanı B modülünde yer almaktadır. Yaslanma yönüne göre hareket edebilen mobilyalarda kullanıcılar müzik dinleyebilirler bunun yanı sıra dışarıdan online derslere katılabilirler. Mekan içerisinde kullanılan malzemeler ve renklerin atmosfer içerisinde uyumluluk sağlaması amaçlanmıştır. Ayrıca dış mekanda kullanılabilen malzemeler tercih edilmiştir.












bottom of page