top of page

PIPE

LIVE OUT | ÖZGE ÖZOĞLU - SİNEM GÜVEN - TALHA KOCAMAN

Tobb Etü öğrencilerinin kampüs alanı içerisinde çalışma, dinlene ve eğlenme ihtiyaçlarına yönelik modüler bir mekan tariflenmiştir. Bu modüller ayrı ayrı satın alınabilmekte ve lego parçaları gibi istenilen şekillerde bir araya getirilebilir. ve farklı kombinasyonlarda bir araya gelebilmektedir. Tasarım konsepti ile yola çıkarak mekanın ismi ‘PIPE’ olarak belirlenmiştir.


Kampüs alanı içerisinde çalışma, dinlene ve eğlenme ihtiyaçlarına yönelik modüler birbirleriyle sınırsız ve istenilen şekilde bir araya gelmektedir. Böylece alana ve kullanıcıya özel yaşam alanı tarifler. Bir kampüste ihtiyaç duyulabilecek her işlevi karşılayabilecek bu modüller; çalışma, sergi, ekran, depolama, açık sınıf, toplantı, eğlence, puf, masa, şarj ünitesi'dir. Birbirini destekleyecek modüller bir arada konumlandırılmıştır. Böylece modüller için daha efektif bir kullanım sağlanmıştır.




Öğrencilerin kampüs alanı içerisinde konumlandırılan proje planın da okunduğu üzere öğrencilerin bazı hava şartlarından ve güneşten etkilenmemesi için uzun süre vakit geçireceği alanlarda alanın üstünü kapatacak şekilde tasarlanmıştır. Örneğin toplantı alanı, çalışma alanı, açık sınıf alanı gibi...


Birbiriyle ilişkili işlevler birbirine yakın konumlandırılmıştır. Çalışma alanı mekanın merkezindedir. Dışarıdan gelecek etkilere karşı daha izoledir.













bottom of page