top of page

WIPPRECHT PROJECT

SPACE FOR UNIQUE BRANDS | BENGÜ NUR DABAĞ - AYŞENUR AKPINAR

Hazır verilen bir planın üzerinde seçilen bir tasarımcı için lansman alanı tasarlanmıştır. Lansman alanı seçilen tasarımcı Anouk Wipprecht'in tasarım anlayışı olan yapay zeka ile modanın birleşimine uygun bir biçimde tasarlanmıştır.



Anouk Wipprecht klasik moda anlayışı ile yapay zekayı bir araya getirmiştir. Tasarladığı elbiselerde de yapay zekayı tasarımlarına farklı işlevlerle entegre etmiştir. Bu projede de Anouk Wipprecht'in anlayışının omurga yapısı ile uyuşan; hem lansman alanı ziyaretçileri için deneyimsel alanlar bulunan hem de tasarımcı ve ekibi için rahat çalışma alanları bulunan bir proje tasarlanmıştır.


Genel Perspektif



Mekanda oluşturulan iki kat farklı işlevlere hizmet eder.


Alt kat daha çok lansman ziyaretçileri için tasarlanmıştır. Ziyaretçiler için bir karşılama alanı bulunur. Alt kat alanında ziyaretçiler için bar alanı ve bir çok oturma alanı bulunur. Islak hacim alanı da buradadır.


Mekanda olan yerden aydınlatmalar da mekanda yönlendirmeyi amaçlar.


Üst kat ise tasarımcı ve ekibi için tasarlanmıştır. Üst katta 3 farklı işlevli çalışma alanı bulunur.


Yazıcı alanında elbiselere yapay zekanın işleneceği plastik parçalar 3D yazıcı makineler ile basılır.


Tasarım ve çizim alanında ise yeni elbiseler tasarlanır ve yapay zeka sistemleri ayarlanır.


Dijital ekranlarla tasarımcının tasarladığı elbiseler ve bu elbiselerin farklı işlevleri gösterilir. Gelen ziyaretçilerde bu elbiseleri dijital ekranlar sayesinde kendi üzerlerinde deneyimlerler.












Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page