top of page

AREA 51

EĞLENCE MEKANI|EBRAR CAN|E.RANA DİZEN


Bu projeye gece-gündüz iki farklı işleve hizmet eden bir mekan tasarlamak amacıyla başlanmıştır.


Tasarlanan bu mekanda, günümüzde oldukça popüler olan techno müzik kültürü tasarım diline ve mekanın kullanım işlevlerine yansıtılıp işlevler techno müzik etrafında şekillenmiştir. Laser tag-NFT ve techno müzik etkisinin harmanlandığı bir mekan atmosferi yaratılmıştır.


Tasarımın ana hedefi,gece-gündüz kullanımında kontrast yaratıp mekan atmosferiyle bütüncül  bir dönüşüm yaratmak olmuştur.


Gündüz işlevinde, NFT tasarım stüdyosu,sergi alanı ve workshop düzenlenebilecek bir amfi bulunurken ; gece işlevinde, mekan tam anlamıyla bir laser tag arenasına dönüşüp laser tag temalı techno party düzenlenen bir atmosfer yaratılmıştır.


Ayrıca işlevleri desteklemesi açısından tasarımda hareketli mobilyalara yer verilmiştir. Bunun için amfiden çıkan hareketli bölücüler ile laser tag işlevi desteklenirken, asma katta bulunan nft stüdyosunun laser tag engellerine dönüşümü ile gündüz işlevine hizmet eden elemanlar gece işlevi için farklı kullanım alanlarına dönüştürülmüştür. Malzeme ve atmosfer kararlarında ise endüstriyel iç mekan tasarımına vurgu yapılmıştır.





BAR ALANI

Bu alanda gece-gündüz işlevlerine hizmet eden, mekanla bütünleşen sabit mobilyaların yer aldığı bar ve oturma alanları bulunuyor.


SERGİ ALANI

Gündüz işlevinde NFT konseptine hizmet eden mekanın zemin katında, yönlendirici bir NFT sergi alanı bulunuyor. Aydınlatma tercihleri ve aynalar yardımı ile tasarımlar boyut kazanıyor.


AMFİ

Gündüz işlevinde düzenlenen NFT workshoplarına hizmet eden amfi alanı gece işlevinde ortaya çıkan hareketli bölücüler ile laser tag alanına dahil oluyor ve iki takım için ayrı başlangıç noktaları tanımlıyor.


LASER TAG I NFT STÜDYOSU

Gece işlevinde laser tag alanına hizmet eden asma kattaki bölücüler, gündüz işlevinde masa ve oturumlara dönüşerek NFT stüdyosunu yaratıyor.














bottom of page