top of page

SENTEZ


Sara Mina ÖZDEMİR

Bu projede konu olarak kültür ve gastronomi konusu seçilip; bu kapsamda, kültür olarak şarap tadım kültürü ve füzyon mutfak kültürü ele alınmıştır. Mekan, gündüz workshop gece ise restoran işlevi ile kullanıcıyla buluşur.


Füzyonun kelime anlamı birleşme ve kaynaşmadır. Şarap tadım alanları ise insanların birleşip bir araya geldiği, hoşça vakit geçirip, bütünleştikleri alanlar sunar. Mekan bu iki kültürel ögenin bir araya gelmesiyle kurgulanmış olup içinde 3 farklı dönüşüm bulundurmaktadır. Şarap tadımları temiz ve kokusuz bir ortamda yapılması gerektiğinden mekan; ilk olarak saat 10.00 ile 13.30 arasında şarap tadımı ve şarap hakkında bilgilerin sunulduğu bir workshop alanına daha sonra ise saat 14.00 ile 18.00 arasında füzyon mutfak kültür eğitiminin verdiği aynı zamanda tabaklama ve fotoğraf çekiminin yapıldığı bir workshop alanına dönüşmektedir. Akşam ise saat 19.00 – 23.00 arası füzyon yemeklerinin servis edildiği bir restorana dönüşür.


Mekan adını bu iki farlı kültürün ortak yanı olan ''bir araya getirmek - kaynaştırmak'' tan yani kısacası SENTEZ’ den almıştır.


Bir tabak ta birleşmek + Bir masa etrafında kaynaşmak…



 


 


Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayın..




bottom of page