top of page

Beyza Çam

Charlie'nin Çikolata Fabrikası Üzerine...


Wonka babasının şekerlerini yakmasından sonra evi terk etmeye karar verir ve evden ayrılırken babasından, gidersen geldiğinde ben burada olmam cümlesini duyar. Geri döndüğünde ise babası yoktur.



Estetik işlev paftasında Wonka’nın ailesi ile yaşadığı evin cephe değeri ele alındı. Cephede görülen dizilme, tekrarlama ve bütünleşmeden yola çıkarak form çalışması hazırlandı.

Sembolik işlevde çıkış noktası Wonka’nın evden çıkarken hissettiği umut ve geri döndüğünde yaşadığı çaresizlik ile karamsarlık oldu. Bu duygular ile bir kolaj çalışması, sahne de azalıp artan ve giderek yükselen ses ile bir çizgi çalışması hazırlandı. Tat çalışması olarak da Wonka’nın hissettiği umut ile çikolata, sonrasında yaşadığı karamsarlık ve çaresizlik ile de acı biber ilişkilendirilerek acı biberli sıcak çikolata hazırlandı. Bu çalışmalardan yola çıkılarak hazırlanan ortak çalışmada matlık çaresizlik ile, umut ise parlaklık ile ilişkilendirildi. Ortak çalışmadan çekilen parametrelerle gerçek malzeme seçimleri yapıldı.


Pragmatik işlevde ise 4-6 yaş aralığı için ‘Çikolata Ve Pasta’ başlığı altında çocukların ebeveynleri ile vakit geçirebilecekleri bir atölye alanı düşünüldü. Son olarak ise seçilen ‘Exclusive 1015 Flooring‘ isimli yer malzemesi mekana yerleştirildi ve renk ataması yapıldı.


 

 
 



bottom of page