top of page

DAMLA TAŞDELEN

sprint - Hostel

Sprintler genellikle 2-4 hafta uzunluğundadır, ancak duruma göre 1 haftalık da yapılabilir. "Yapılacak, Yapılıyor ve Tamamlandı” listeleri oluşturuyor. Ona göre gruplara ayrılıyorlar. Her takımın ortak bir hedefe ihtiyacı vardır. Sprint, gereksinim alma ve kod geliştirme süreçlerine odaklanır yazılım geliştirme için hem yazılım geliştirme ekibi hem de kullanıcı temsilcileri 1-2 hafta sürecek bir oturumda bir araya gelirler. Ekipler projelerini ve işlerini önceliklendirir, onları sprintlere bölerek sprint süresi içinde ekip olarak tamamlamaya çalışır.


Tasarlanan hostelde gereksinim alma ve kod geliştirme süreçlerine odaklanır. Yazılım geliştirme için hem yazılım geliştirme ekibi hem kullanıcı temsilcileri 1-2 hafta sürecek bir oturumda bir araya gelirler. Süreç analizi yazılımın geliştirilmesi ve süreç uygunIuğu, kontrolü işlemi yapılmaktadır. 9-12 kişi kalabilmektedir.




Mekân iki parçaya ayrılarak, zeminden yükselerek atmosfer sunuyor. Bir bölüm dinlenme ihtiyacını karşılarken diğer bölüm ise sosyalleşmeyi ve odaklanarak grup halinde çalışma ortamı sağlamaktadır.

s1- Konaklama Alanı Gruplar çalışmaları ve sunumları bittikten sonra yorgunluklarını giderebildikleri ve bir arada birlikte vakit geçirebilecekleri aynı zaman bireysel çalışabilecekleri alan tasarlanmıştır.

s2- Amfi Alanı Sohbet alanı gruplara ayrılıp birlikte çalışmalarını yaptıktan sonra sunumlarını yaptıktan sonra birlikte vakit geçirebilecekleri sohbet edebilecekleri bir alan tasarlanmıştır. Sohbet alanında hem sohbet edebilecekleri hem de kitap okuyabilecekleri bir kitaplık tasarlanmıştır.

s3- Karşılama Alanı Karşılama alanı mekana gelen yazılımcıların konaklayabilecekleri çalışabilecekleri alanları tanıtıp onların yönlenmesini sağlayan alanıdır.

s4- Sunum Alanı Sunum alanı 3 gruba ayrılan kişilerin grupça çalışmaları bittikten sonra bir araya gelip sunum yapmaları gerekiyor. Bu yüzden sunum alanı tasarlanmıştır.

s5- Bar Alanı Mutfak/bar sadece kahvaltı ve içecek servisi veren hostelde konaklayanların birlikte vakit geçirebilecekleri bir alan tasarlanmıştır.

s6- Çalışma Alanı Çalışma alanı sprint adı altında toplanan insanların 3 gruba ayrılması ve gruplar halinde çalışabilecekleri ve aynı zamanda bireysel çalışabilecekleri bir alan tasarlanmıştır.




Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayın...








bottom of page