top of page

Ebrar Can

PRANA YOGA MERKEZİ | BM SÜRDÜRÜLEBİLİR HEDEFLER

Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında yürütülen projede ‘sağlık ve kaliteli yaşam’ hedefi başlığı seçilip madde bağımlılığı sorunu ele alınmıştır.

Günümüzde tıbbi tedavide madde bağımlılığından kurtulma sonrası ortaya çıkan boşluğun nasıl doldurulacağıyla ilgili yeterli planlama yapılmamaktadır.Sağlığın sosyal boyutu ihmal edildiğinde bağımlılık kısır döngü içinde çözümsüzlüğe doğru sürüklenmektedir.Arınma sonrası bireyin maddeden uzak durmasını sağlamak,maddenin oluşturduğu boşluğu dolduracak sosyal ağlarla mümkündür.Bu kapsamda, katılımcıların bireysel özelliklerini dikkate alan yoga gibi yapılandırılmış grup çalışmaları planlanmalı ve uygulanmalıdır.Bunların hepsini kapsayan mekanda kaliteli vakit geçirebilmeleri ve sosyal yaşama uyum sağlayabilmeleri için toplu oturma alanları yer almalıdır.Projede denge kavramından yola çıkarak bağımlılık tedavisini tamamlamış kişilerin ruhsal dengeye ulaşabilecekleri doğa ile iç içe bir mekan tasarlanmıştır.




KARŞILAMA ALANI Mekana girdiğimizde bizi madde bağımlılığına karşı bilgilendirici bir sergi alanı devamında ise karşılama bankosu ve çeşitli oturum alanları karşılıyor.


YOGA STÜDYOSU Madde bağımlılığından kurtulmuş bireyler için ruhsal dengeye ulaşabilecekleri yoga stüdyosu tasarlanmıştır.Bu alanda bireysel ve grup yoga eğitimlerine olanak sağlanıyor aynı zamanda soyunma odaları ve ıslak hacime buradan ulaşabiliyoruz.


KAFE ALANI Madde bağımlılığı tedavisini tamamlamış bireyler için sosyal yaşama uyum sağlamaları oldukça önemlidir. Mekanda boş vakitlerini değerlendirebilecekleri ,bireysel ve toplu şekilde vakit geçirebilecekleri oturumlar tasarlanmıştır.











bottom of page