top of page

ORENDA


Tuğba ÜSTÜNTAŞ

İşlevler, sağlık ve rekreasyon olarak belirlendi. Bu kapsamda evrensel tasarım dahilinde erişilebilir bir fizik tedavi merkezi kurgulandı.


Bireylerin ayrıştırılmadan bir arada olmalarından oluşan ‘iç içe geçme ‘kavramına ulaşıldı. Mekanın adı ‘Orenda’ olarak belirlendi. Orenda, etrafımızdaki her şeye etki nüfuz ederek dünyanın değişebileceğini düşünmek, bunu düşündürten manevi güç.


Yapılması beklenen senaryo dahilinde fiziksel erişim konusunda sıkıntı yaşayan bireylere ve ailelere yönelik toplumdan ayrıştırılmadan, bireyi yaşamın merkezinde tutarak bir fizik tedavi merkezi kurgulandı. Bu oluşturulan alanda bireyin sosyalleşme ihtiyacını karşılamak ve karşılıklı paylaşımlarda bulunmaları amaçlandı. Mekan 09.00-18.00 saatleri arası fizik tedavi merkezi olarak 20.00-23.00 saatleri arasında ise fiziksel erişim konusunda sıkıntı yaşayan bireylerin ailelerine yönelik seminerler düzenlenecek şekilde kurgulandı. Bu seminerler bekleme alanında gerçekleştirildiğinde, ailelerin uzmanlara özel soruları olursa fizik tedavi merkezinde bu soruları sorabileceği bir alan tasarlandı. Böylece tüm mekan gece ve gündüz olarak kullanıldı. Mekan fizik tedavi merkezi olduğu için geçişler doku ve renk ile sağlandı. Çizgisel dil birlik oluşturması için tüm mekana uygulandı.







bottom of page