top of page

KAVAKLIDERE SİNEMASI

BEYZA ÇAM/ NİSA NUR CENGİZ


Mekanımızın giriş katında sinemanın tarihine, geçmişten günümüze nasıl geliştiğini, tarihini farklı şekillerde göstermek hedeflenmiştir.

Mekanımızın alt katında ise alan ikiye bölünmüştür.


Alanının ilk kısmında adını duyurmuş dünyaca ünlü yönetmenlerin haftalık olarak birebir tanıtımı bulunmaktayken alanın kalan kısmına ise o haftaki yönetmenin en baş filmlerinin gösterilimi için sinema alanına yer verilmiştir.


Sinema veya Sinema sanatı, kamera aracılığı ile elde edilmiş görüntülerin bir ışık aracılığı ile beyaz renkte bir perdeye yansıtılarak film adı verilen sesli veya sessiz hareketli videolar elde edilmesi işidir.

Sinemanın temelinde yatan YANILSAMA, beynin gözün ağ tabakası üzerine düşen görüntüyü kaybolmasından sonra da kısa bir süre algılamayı sürdürmesi ve ardışık ağ tabaka görüntülerini, hareket eder biçimde algılaması olgularına dayanır. Bu yüzden insan gözü, bir perde üzerinde belirli bir hızla ard arda YANSITILAN film karelerindeki görüntüleri kesintisiz bir hareket içinde görür. Film, hareketli resimlerin seri bir şekilde şekilde YANSITILMASIYLA ile ortaya çıkamış olan başlı bir yapıttır.
















bottom of page