top of page

FOCALWAY MUSICAL

KAVAKLIDERE SİNEMASI | BİLGE GÜNDÜZ

Ankaranın önemli ve işlek caddelerinden biri olan Tunalı Hilmi caddesindeki Kavaklıdere Sinemasını biraz daha hareketlendirip 'müzikal' gösterilerinin yapıldığı bir alana dönüştürdüm. İnsanların sergilerle 'duyularının güçlendirilmesi ve odaklarının arttırılması', workshoplarla eğlenip olaya daha meraklı katılım sağlamaları ve oturum-bar alanıyla sosyalleşip caddenin işlekliğinden faydalanılması amaçlanmıştır.


Salonlarda müzikal gösterileri oluyor ve içeride belirli bir süre içinde insanlar fotoğraf çekip işletmeyle paylaştıktan sonra içlerinden en iyi kadrajlar fuaye alanın tüm alanlarını ortak(odak) noktaya toplayan sergi alanında sergileniyor. Sergiyi odağa alacak şekilde ışık ve renk seçimlerinin yapıldığı hareketli bir atmosferdeyiz.


Genel Perspektif



Mekanda oluşturulan sahne alanında mini performanslar için sahne, insanların sosyalleşebiliceği, mekanı daha aktif tutucak bir bar alanı ve kendi çektikleri fotoğrafların sergilenebiliceği bir sergi alanı oluşturuldu .


Odak konseptiyle kurgulanan mekanda sikülasyonu insanların tüm alanlara gitmek için geçmesi gereken bir sergi noktası oluşturuldu. Sergi alanı da hikayemizde odak noktası yapıldı.


Yürürken tavanda hizalanan renkli ve ışıklı pleksiyle, mekanın ismi olan focalway ı oluşturan yol tasarlandı ve iz düşümü de yerde aydınlatmalarla gösterildi.


Dijital ekranların 1.si mekana giren insanlara mekan hakkında bilgi ve motivasyon vermek için konumlandırılırken 2. si ise serginin devamı niteliğinde kısa bir animasyon gösterisi için oturma düzenli şekilde konumlandırıldı.


Sahne ve kulis alanıyla aslında insanların içinde uhde kalmış mini performanslarını gerçekleştirebilicek bir alan tasarlanmış oldu.


Hub oturma elemanları ve ortak oturma yerleriyle gelen misafirlerin sosyalleşebiliceği alanlar oluşturuldu.











bottom of page