top of page

Duygu Sayar - Benan Parsana

WWF Plastik Denizler | Bilgilendirme Noktası

Dünya Doğayı Koruma Vakfı’nın (WWF) deniz ve okyanus sularında giderek artan plastik kirliliğine karşı başlattıkları #StopPlasticPollution kampanyasından yola çıkılarak bir bilgilendirme noktası tasarlanmıştır.


Öncelikli amaç insanları bilinçlendirmek ve vakıf hakkında detaylı bilgi edinebilmelerini sağlamak olarak saptanmıştır. Doğayla bir olma düşüncesinden yola çıkılarak yürütülen çalışmada insan ve doğayı ortak paydada ele alan bir tasarım çözümü sunulmaya çalışılmıştır.

Tasarım geometrisinin temelinde, merkezde konumlanan iki ana kütle ve bu kütlelere saplanarak kütlelerin birbirleri ile kurduğu ilişkiyi güçlendiren çizgisel elemanlar bulunmaktadır.


Merkezde konumlandırılan iki ana kütleden biri, mekandaki simetriyi bozmak ve mekan içerisindeki akışı yönlendirmek adına eğimli olarak ele alınmıştır.


Mekânda kot farkı kullanılarak iki ayrı bölge tanımlanmıştır. Zemin kotunda vakıf hakkında bilgilendirici deneyimler sunan ve bağış yapmaya olanak veren alanlar bulunurken kot farkıyla mekândan ayrışan bölgede bilinçlendirme odaklı sanal deneyim çalışmalarının uygulanabileceği alanlar tariflenmiştir.











bottom of page