top of page

Dilruba GÖKŞİN - Hatice ÖLMEZ

Haptic I Geleceğin Süreli Yaşam Mekanı

Geleceğin dokunsal teknoloji tasarımcısına yönelik oluşturulan proje de, dokunsal kavramının bir gerekliliği olan 'arayüz' tanımını mekana entegre etmek amaçlanmıştır.


Mobil konteyner yaşamına uyumlu ama aynı zamanda teknolojik ve çağdaş izlenim yaratabilecek bir atmosfer kurgulanmıştır. Mekanda belirli hublar oluşturularak birbirine entegre arayüz sistemleri kurgulamak mekanın ana fikrini oluşturmuştur.


Mekân üç genel hub mantığına ayrılarak, birbirlerine dönüşebilen arayüz mekanları oluşturmaktadır. Konteyner sistemlerini bölerek birbirinden bağımsız ama aynı zamanda birbirine akan mekan tanımları oluşturmak projenin konseptini vurgulamaktadır.


Detaylar



hub 1 - Çalışma Alanı Çalışma alanı için oluşturulmuş teknolojik kurgusuyla hub-1'' interaktif yüzey alanları oluşturulup kullanıcı kimliğine uygun çalışma ortamı ve atmosferi yakalanmaya çalışılmıştır. Mobil yaşam sistemine entegre bir takım modüler sistemler ve fonksiyonel alanlar yaratılmaya çalışılmıştır.


hub 2 - Yaşam Alanı '' Yaşam alanı için oluşturulmuş açık mekan kurgusuyla hub-2'' dokunsal teknoloji nin bir gereksinimi ve gerekliliği olan arayüz tanımını; mekanda belirli yüzey alan tanımları ile işlenmiştir. Hubların yüzey alanlarında kullanılan corian malzemesi ile teknolojik kurgunun devamını malzeme seçimleriyle desteklemek amaçlanmıştır.


hub 3 - Dinlenme Alanı Dinlenme alanı için oluşturulmuş yarı açık mekan kurgusuyla hub-3'' dinlenme alanında mahremiyeti koruyabilmek amacıyla cephe yüzeylerinde polikarbonat levha kullanılmıştır. Böylelikle yarı-opak elde edilen görünüm sayesinde gün ışığı alınabilir hale gelirken aynı zamanda maliyeti ve uygulama sahası kolay bir malzeme çözümü işlenmiştir.



Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayın...








bottom of page