top of page

COHOUSE PROJECT

KONUT PROJESİ | AYŞENUR AKPINAR

Çok konutlu bir sitenin bir tek konut planına müşterimizin özelliklerine göre bir konut tasarlanmıştır. Tasarım klasik bir ev düzenindense daha çok kişisel tercihlere göre düzenlenen bir proje olmuştur.


Müşterimiz iş hayatında bir çizgi roman editörüdür. Kendi kişisel hayatında da çizgi roman eşyaları ve figürleri gibi ürünlerin koleksiyonunu toplamaktadır.

Bu bağlamda da hem müşterimizin iş hayatının projenin içine yansıdığı hem de özel hayatındaki zevklerini projenin içinde en efektif şekilde bulduğu bir konut tasarlanmıştır. Müşterinin iş hayatından yola çıkarak çizgi romanlarda bulunan patlama efektinin konut projesinin bağlamı haline gelmesi kararlaştırılmış ve tasarım bu bağlam üzerinden devam etmiştir.


Genel Perspektif


Konutta kişinin tek kişilik hayatına uygun bir yatak odası, kendi iş hayatına uygun bir çalışma alanı ve toplantı alanı ayrıca koleksiyon ürünlerinin sergilendiği bir kitaplık alanı bulunur. Bunun haricinde klasik bir konut projesinde bulunan ıslak hacim, mutfak ve giyinme odası gibi alanlar bulunur.


Patlama efekti ile tasarlanan mekanda kişinin kendini özgür hissedebileceği kadar birbirinden uzaklaşmış bölücü duvarlı bir yapı mevcuttur. Kişi kendini geniş ve ferah bir ortamda hisseder.


Konutta yürürken patlama efektinin kişiye etkisi daha çok etki etsin diye bölücü duvarlarda eğim söz konusudur. Kişi bazı koridor boşluklarından geçerken patlama efektinin etkisini hisseder.


Mekanla birlikte çalışan mobilyalar hem kişiye hareket alanında rahatlık sağlıyor hem de alanda bütünlük sağlanıyor. Ayrıca alanda kişiyi o alana ait hissettiriyor.


Bu proje kapsamında kişiye hem karakterinin hem de kendi zevklerinin bir arada bulunduğu bir proje tasarlanmıştır.












bottom of page