top of page

Melisa İpek Aydın

Charlie'nin Çikolata Fabrikası Üzerine...


Charlie’nin Çikolata Fabrikası filmini işleyen bu projede, kazanan aileleri bir arada tutan tuğlalar yani Willy Wonka’nın çocukluk evi ele alınmıştır.


Estetik İşlev’de, tuğlaların birbirine kenetlenme, üst üste binme, ekleme eylemleri ile oluştuğu gösterilmiştir. 2 boyutlu gösterim çizgisel elemanlarla oluşturulup rölyefe yansıtılmıştır. Bu verilerden referans alarak 3 boyutlu düzen de birbirine kenetlenmiş, eklenmiş, üst üste binmiş çizgisel hacimler kullanılmıştır. Merkezi düzen sağlanıp, merkeze giden elemanlar kullanılmıştır.


Sembolik İşlev'de seçilen sahneden referans alınan duygu "Karamsarlığın içindeki umut" olarak tanımlanmıştır. Bu duyguyu referans alarak renk kolajı, çizgi çalışması, doku çalışması ve 3 çalışmadan gelen ortak bilgi ile çalışma hazırlanmıştır. Çalışmalarda merkezi yönde hareket hakimdir. Malzemeler "çizgisellik, ortaya yoğunlaşma" gibi kriterler göz önüne alınarak seçilmiştir.


Pragmatik İşlev'de Çikolata & Dondurma temalı 12-18 yaş hedef kitlesi olan "Nitrojen Dondurma" konseptli bir mekan tasarlanmıştır. Oluşturulan soyut mekana seçilen 3.malzeme olan "Objectile" seçilmiş ve renk atamaları yapılmıştır.

 
 



bottom of page