top of page

Barış Doğan | Mehmet Akif Şahin

Kanal | Durukan Şekerleme Yeni Nesil Ofis ve Çalışma Alanı Projesi

Cyberpunk Oyunundan esinlenerek tasarladığımız bu mekanda duvar-zemin-tavan ilişkisinde kontrast renklere yer verdik. Mağara temasından yola çıkıp duvar giydirmelerinde girintiler ve çıkıntılar ekledik. Malzeme ve mobilya ölçeğinde de minimal bir yol izledik.


Mekân üç parçaya ayrılarak, iç içe geçen üç atmosfer sunuyor. Harcanacak zamana ve beraberinde getirdiği beklentilere göre konumlanabileceğiniz bir düzen oluşturuyor.

Yeme - İçme Alanı Bu mekana girdiğimizde solumuzda kalan alan “Sosyal Yaşam Alanı”, Ana yeme-içme alanı olan “Bar” ile insanların hem bir şeyler atıştırabileceği hem de beraber zaman geçirebilecekleri bir alan olarak karşımıza çıkıyor.

Karşılama Alanı Mekana girildiğinde kapının karşısında, mekanın kendisiyle ve özellikle duvarlarıyla aynı dile sahip bir information desk bulunuyor. Bu alan aynı zamanda lobi ve küçük bir sergi alanı olarak da kullanılmaktadır.

Deneyimleme Alanı Karşılama alanının arkasında kalan bu alan bizim tabirimizle deneyimleme alanı; Cyberpunk evrenine sanal bir yolla giriş yapmanızı ve kendinizi o dünyanın bir parçası gibi hissetmenizi sağlar.



Projeye ait portfolyoya ulaşmak için tıklayın...








bottom of page